Ingrediencie:
400 g sviečkovica hovädzia
300 g fazuľka zelená
300 g karotka baby
100 g šampiňóny
1/2 bal. maslo
2 ks chlieb hriankový
bazalka
soľ hrubozrnná
korenie štyroch farieb
korenie zelené celé
olej
strúčik cesnak
med
Pripravíme si všetky suroviny. Očistíme šampiňóny a na pare pripravíme do polomäka baby karotku a zelené fazuľky. Zelené fazuľky ďalej na olivovom oleji a troche masla podusíme do mäkka, a nakoniec pridáme cesnak, ktorý rozdrvíte čepeľou noža a nakrájate na malé kúsky. Baby karotku takisto podusíme na oleji a masle, a pridáme lyžicu medu, ktorým skaramelizujeme mrkvičky. Očistené šampiňóny dusíme na oleji, s čerstvou bazalkou, hrubozrnnou soľou a čerstvo rozomletým korením štyroch farieb. V hriankovači si ešte pred samotnou prípravou steakov urobíme 2 ks hrianok, ktoré budú slúžiť ako lôžko pod steaky. Nakrájame si 2 rovnaké ks steakov, vysoké cca 2,5 cm. Nie je dôležité steak „natrieskať“ korením, ale správne nasoliť (najlepšia je asi hrubozrnná soľ) a okoreniť hlavne jedným typom korenia . Rozohrejeme si panvicu s trochou oleja (nedávajte veľa), aby sa steak máličko mohol „prilepiť“ na spodok panvice. Pri tejto výške je rozhodujúce zvoliť správny čas, ktorý budeme steak piecť. Vložíme mäso na panvicu 2 min. na jednej a 2 min. na druhej strane (medium rare) pečieme podľa toho ako chceme mať steak pripravený, budete po okrajoch vidieť ako je steak prepečený. Po opečení z oboch strán steak ešte podusíme cca 2-3 min. na každej strane. Vyberieme a necháme ich odstáť, aby sa ešte rozvinuli chute a mäsko došlo vo vnútri.
Nakoniec už len podávame.
Zdroj:pinterest
Značky:hovadzi steak, karotka, sampiony, steak