Milujete čokoládu ? Tu je recept na ten najdokonalejší čokoládový cheescake, ktorý nie je až tak kalorický.
Ingrediencie
125 g diétnych suchárov / keksov
60 g masla
1 lyžička kakaa holandského typu + ½ lyžičky na náplň
175 g čokolády na varenie
500 g čerstvého krémového syra (napríklad Philadelphia), môžete použiť aj tvaroh
150 g krupicového cukru
1 lyžička kukuričného škrobu
3 vajcia + 3 žĺtky navyše
150 ml kyslej smotany
Na polevu
75 g horkej čokolády
125 ml 30% smotany
1 lyžička zlatého sirupu (alebo medu)
Príprava jedla
Rozdrvte sucháre a spojte ich s maslom a lyžičkou kakaa na kompaktnú hmotu. Pokryte zmesou dno 23cm formy na tortu a dajte ju do mrazničky. Rúru zapnite na 180 ° C. Vo vodnom kúpeli či v mikrovlnke rozpustite čokoládu. Zmiešajte syr, cukor, kukuričný škrob, vajcia, žĺtky a kyslú smotanu. Nakoniec pridajte ½ lyžičky kakaa rozmiešaného v lyžici vody a rozpustenú čokoládu. Formu vyberte z mrazničky a dno a boky obaľte hliníkovou fóliou tak, aby sa do nej nedostala voda. Vlejte náplň a postavte formu do pekáča. Do neho nalejte vriacu vodu tak, aby siahala do polovice výšky formy na tortu. Pečte 45-60 minút. Tortu potom nechajte vychladnúť, najlepšie cez noc v chladničke.
Čokoládu, smotanu a zlatý sirup prehrievajte tak dlho, kým sa všetky prísady nespoja. Nechajte trochu vychladnúť a vzniknutú polevou nalievajte tortu.
Zdroj:pinterest
Značky:cheesecake, kolac