Galetky s ovocím

INGREDIENCIE CESTO:

100 g maslo

200 g hladká múka

50 g práškový cukor

1 ks žĺtok

1 štipka soľ

2 PL voda

PLNKA:

1 ks jablko

300 g červené a čierne ríbezle

20 g zemiakový škrob

50 g trstinový cukor

2 balíčky vanilkový cukor

1/2 KL mletá škorica

1/2 KL mletý muškátový oriešok

Postup:

V miske zmiešame všetky suroviny na cesto veľmi rýchlo. Vytvoríme z neho guľu, zabalíme ju do potravinárskej fólie a cesto vložíme aspoň na 30 minút do chladničky.

Ríbezle zbavíme stopiek, umyjeme a necháme odkvapkať. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky. V miske ovocie premiešame so všetkými ostatnými surovinami.

Z papieru na pečenie vystrihneme 4 štvorce s priemerom 20 cm. Cesto rozdelíme na 4 diely. Papier trochu pomúčime a cesto na ňom rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Papier na pečenie preložíme na plech, do stredu uložíme 1/4 plnky a okraje prehneme cez náplň. Takto pripravíme aj zvyšné 3 galetky.

Rúru vyhrejeme na 200°C, galetky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25 minút. Upečené ich necháme úplne vychladnúť.

Zdroj:pinterest

Značky:,