Šťavnatý a mäkký pečený bravčový filet

Neuveriteľne mäkký, šťavnatý a chutný! Tento pečený bravčový filet s medovo cesnakovou polevou je jednoznačne našim NAJLEPŠÍM receptom na bravčový filet. Natretý cesnakom, bylinkami a korením, tento pečený bravčový filet je plný sviatočnej chuti. Tento impozantný, rýchlo pripraviteľný recept môže byť ľahko upravený pre menšie množstvo. Dobrú chuť!

Zoznam ingrediencií pre bravčové filety:

-2 kusy bravčového filetu

-2 lyžice olivového oleja,

-1 lyžička sladkej papriky

-1 lyžička cesnakového prášku

-1/2 lyžičky cibuľového prášku

-1/2 lyžičky sušeného tymiánu

-1/2 lyžičky sušeného rozmarínu

-Soľ a čerstvo mleté čierne korenie,

-podľa chuti 4 strúčiky cesnaku,

-nasekané 1/4 šálky medu (preskočte ak dodržiavate keto diétu)

-1 lyžica Sriracha omáčky (alebo akúkoľvek inú pikantnú omáčku, ktorú máte radi)

-3 lyžice sójovej omáčky s nízkym obsahom sodíka (alebo kokosové aminokyseliny pre paleo diétu)

-1 lyžica dijónskej horčice

POSTUP

  1. 1. Ako pripraviť tento recept na pečený bravčový filet: Predhrejte rúru na 375 °F (190 °C). Vysteľte pekáč papierom na pečenie alebo hliníkovou fóliou a nechajte bokom. Osušte bravčové filety utierkou.
  2. 2. V malom miešacom mise kombinujte sladkú papriku, cesnakový prášok, cibuľový prášok, tymián, rozmarín, soľ a korenie. Touto koreninovou zmesou potrite bravčové filety.
  3. 3. Na panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja na strednom ohni a osmažte bravčové filety, až kým nebudú zlatisté zo všetkých strán; približne 3 až 5 minút na každej strane. Presuňte bravčové filety do pripraveného pekáča.
  4. 4. V mise zmiešajte cesnak, med, sójovú omáčku, horčicu, Srirachu a olej; dobre premiešajte. Túto zmes potrite na bravčové filety. Nechajte si niečo z tejto zmesi na servírovanie. Pečte bravčové filety 15 minút, potom ich vyberte z rúry.
  5. 5. Prekryte bravčové filety kúskom fólie tak, aby sa vrch neopálil, ale vnútro sa stále pekne upieklo. Vložte späť do rúry a pečte ďalších 15 minút, alebo až kým vnútorná teplota bravčového filetu nedosiahne 145 °F (62 °C). Použite teplomer na okamžité meranie teploty na overenie hotovosti.
  6. 6. Vyberte pekáč z rúry a voľne zakryte mäso fóliou; nechajte odpočívať 10 minút. Na plátky nakrájajte pečený bravčový filet a podávajte s ozdobou z rozmarínu, plátkami pomaranča a so zvyšnou polevou na strane.
Značky:,