INGREDIENCIE:
120 g syr
50 g syr parmezán
2 lyžice jogurt grécky
rozmarín
1 lyžička oreganu
1 strúčik cesnaku
50 g mandľová múka
štipka jedlej sódy
1 ks vajce
himalájska soľ
korenie
1 lyžička ghee
Na servírovanie:
1 lyžička rozmarín
4 strúčky cesnaku
2 lyžice olej olivový
Rúru predhrejeme na 200 ° C. Strúhaný syr vložíme do menšieho hrnca, pridáme parmezán a jogurt a premiešame. Vzniknutú zmes za občasného miešania na miernom plameni zohrievame. Do zmesi pridáme nasekané bylinky, nastrúhaný cesnak a premiešame. Potom zmes odstavíme z plameňa a vmiešame do nej vajcia. Pridáme mandľovou múku a sódu bikarbónu a znovu dôkladne premiešame. Vzniknuté cesto rozprestrieme pomocou rúk na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry. Po cca 2 minútach rúru otvoríme a do cesta opatrne pomocou vidličky vytvoríme dierky. Potom pečieme dozlata 8 – 10 minút. Medzitým si pripravíme topping. Cesnak nasekáme a na ghí ho jemne orestujeme. Potom ho zmiešame spolu s rozmarínom a olivovým olejom a na hotovú placku zmes rozotrieme. Podávame ihneď.
Zdroj:pinterest
Značky:chlebik, focaccia